Atelier de design sustenabil cu Lola Lely

8 & 9 iulie, sâmbătă și duminică
10.00-16.00

Timișoara are o istorie îndelungată de creație și producție de obiecte. Cu ocazia expoziției Circular Catalysts, ne propunem să explorăm rolul femeilor în aceste procese creative, alături de Lola Lely.

Echipa HEI – House of European Institutes invită creatoare, meșteșugărese contemporane și designerițe de produs din Timișoara la un workshop despre practici creative sustenabile.

Înscriere: https://forms.gle/QtX5QyrJ3yZBE1Jv9

Termen limită pentru înscriere: 7 iulie

Lola Lely este un designer interdisciplinar experimentat, cu o viziune clară asupra sustenabilității, care a vizitat România pentru o săptămână în aprilie 2023, pentru a lua parte la rezidența Circular Catalysts. Împreună cu Patzaikin, ea a explorat peisajul, oamenii și tradițiile din Delta Dunării. La Timișoara, ea vine să împărtășească și să reflecteze ideile și observațiile sale cu privire la potențialul meșteșugăresc al României și să sprijine femeile creatoare să își consolideze practicile și să investească într-un cadru de design sustenabil.

Ne propunem să explorăm împreună tradițiile de creație ale orașului și să descoperim domeniile contemporane de design pe care resursele și peisajul local le pot facilita. Cum ne gândim la un lanț de producție circular? Ce înseamnă să fii sustenabil într-o lume a designului rapid?

Atelierul este adresat oricărei femei din Timisoara care practică un mestesug, care făurește obiecte sau face design de produs.

Acest eveniment face parte din programul de implicare a comunității din cadrul expoziției Circular Catalysts, care analizează potențialul meșteșugurilor în dezvoltarea durabilă și bunăstarea comunităților. Lola Lely a participat la o rezidență creativă în cadrul Circular Catalysts, un program menit să genereze noi colaborări între designeri, artiști și meșteșugari români și britanici și să faciliteze conversații fertile în jurul practicilor și proceselor de producție sustenabile, lansat de British Council România în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Este organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.