Enrico Bravi Talk: practica designului grafic

Enrico Bravi este unul dintre designerii grafici prezenți în expoziția 100 Beste Plakate 21, care va fi expusă la HEI – House of European Institutes în perioada 5.-24.09.2023.

El va susține o prelegere în care va prezenta câteva proiecte de excelență în design grafic, inclusiv designul de afiș și cărțile ca obiecte de artă. Prezentarea va cuprinde și exemple din activitatea sa în domeniile designului informațional și al vizualizării datelor.

(Discuție 45| Sesiune de întrebări și răspunsuri 15)

Discuția va avea loc joi, 14.09., ora 18:30, la HEI – House of European Institutes.

Enrico Bravi este specializat în design grafic și de informații și locuiește în Viena (AT).

A absolvit ISIA Urbino (IT) și a obținut un masterat la Werkplaats Typografie din Arnhem (NL). Experiențele sale profesionale în întreaga Europă – în cadrul companiilor, organizațiilor și, în special, al instituțiilor culturale – i-au permis să își dezvolte un set de competențe care acoperă mai multe aspecte ale comunicării vizuale, atât în domeniul designului de informații, cât și al designului de carte. Începând din 2008, a fost lector regulat la numeroase universități și academii de artă, iar în prezent este profesor de design grafic și de design informațional la New Design University din St. Pölten.

Accesul este gratuit. Vă rugăm să sosiți cu cel puțin 15 minute înainte de începerea evenimentului.

Discuția face parte din proiectul 100 Beste Plakate, o expoziție a 100 Beste Plakate e. V. în colaborare cu Goethe-Institut Bukarest, Centrul Cultural German Timișoara, Forumul Cultural Austriac și Typopassage Tm. Vâlcea și cu sprijinul DS Smith.

Curator: Prof: Ovidiu Hrin – Sinopsis: / Typopassage Tm

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Este organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.