Atelier de intervenții artistice în spațiul public cu Andy Sinboy

Arta urbană nu lipsește anul acesta din Timișoara, dar echipa HEI – House of European Institutes invită adolescenții din oraș să creeze ei înșiși instalații în spațiul public!

Ghidați de artistul Andy ‚Sinboy’ Luke, ne avântăm din Bastion către oraș la un atelier de intervenții artistice și discuții despre arta stradală și rolul ei în dinamicile urbane.

Andy ‘Sinboy’ Luke este un artist britanic/spaniol care trăiește și lucrează în București din 2002. Autodidact, a crescut în anii ’90 pe scena underground din Madrid, făcând graffiti și benzi desenate. Mai târziu, a canalizat toate acestea într-o carieră de grafician, realizând ilustrații, animații și artă stradală. A lucrat pentru mărci internaționale precum Google și Converse, dar se asigură că rămâne fidel rădăcinilor sale underground, colaborând cu mici case de discuri și inițiative DIY.

Pentru acest atelier, Andy se va concentra pe integrarea naturii și a discursului despre sustenabilitate în oraș prin mici intervenții neinvazive în stradă/natură, care pun în lumină probleme reale într-un mod distractiv, dar informativ.

Atelierul va include o prezentare a lucrărilor lui Andy, apoi o discuție despre arta stradală și o intervenție colaborativă neinvazivă într-o zonă verde din jurul Bastionului.

Alături de Andy, așteptăm tinerii din Timișoara să se înscrie la Atelierul de intervenții artistice în spațiul public, care va avea loc pe 2 iulie.

Evenimentul se adresează în special tinerilor și adolescenților cu vârste între 16-24 de ani, care vor să participe activ la viața orașului lor, și, de ce nu, să manifeste schimbare prin artă.

Vă puteți înscrie completând acest formular https://forms.gle/addByzQgosdsSuy19 până la data de 1 iulie. Înscrierile sunt primul venit-primul servit, în limita a 10 locuri.

Programul Atelierului de intervenții în spațiul public cu Andy Sinboy

2 iulie:

Ora 15:00: Ne cunoaștem cu Andy la Bastionul Theresia, unde artistul își va prezenta lucrările și vom purta o discuție despre arta stradală realizată în natură
Ora 17:00: Participanții vor realiza, împreună cu artistul, o intervenție colaborativă într-un spațiu public din apropierea Bastionului.
Vă așteptăm!

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.