Ziua Europeană a Limbilor

📘 De ce septembrie este luna limbilor străine?

𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻ă 𝗮 𝗟𝗶𝗺𝗯𝗶𝗹𝗼𝗿 este sărbătorită pe 26 septembrie în fiecare an, începând din 2001, la inițiativa Consiliului Europei și în colaborare cu Comisia Europeană.

📚 Iar pe 30 septembrie, ziua în care îl comemorăm pe Sfântul Ieronim – traducătorul bibliei, considerat drept sfântul protector al acestei meserii, sărbătorim 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥ă 𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐮𝐜ă𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢.

De ani de zile, 𝗘𝗨𝗡𝗜𝗖 𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗶𝗮 participă la celebrarea diversității și bogăției lingvistice, care este un instrument prin care este posibil să înțelegem mai bine diferite culturi.Bineînțeles și anul acesta, încurajăm toți oameni să învețe limbi străine, indiferent de vârsta și de forma de educație – școlară sau non-școlară.

𝗖Â𝗡𝗗?25 septembrie 2021 // 10:00 – 15.00

𝐔𝐍𝐃𝐄?
Institutul Francez,
Goethe Institut Bucuresti,
Institutul Cultural Maghiar,
Institutul Polonez

𝐂𝐄? jocuri și activități lingvistice, lecții demonstrative, speakdating, multe premii și distracție!

🧩Institutul Polonez (Strada Popa Savu nr 28)

👧🧒În grădina Institutului vor avea loc lecții demonstrative de limba poloneză, jocuri fonetice și lingvistice și concursuri. 🙌Tot în grădina institutului Embassy of Georgia to Romania vă vor aduce mai aproape de cultura georgiană

🧩 Institutul Francez (Blvd Dacia, nr 77)

🔎Descoperiți limba și cultura franceză câutând indicii și rezolvând enigme, o vânătoare de comori organizată alături de Campus France Roumanie Exploratorii – copii și părinți, tineri și adulți – vor căuta comori în grădina și mediateca Institutului Francez. Grupele sunt de maxim 10 participanți, iar timpul de explorare este de jumătate de oră pentru fiecare grupă.

British Council Romania va fi prezent la Institutul Francez, între orele 10.00-15.00, cu o serie de activități ce vor încuraja copiii și adolescenții să folosească limba engleză pentru a vorbi despre mediul înconjurător. Vom crea obiecte din hârtie reciclată și vom discuta despre ele. Iar de la 17.00, copii între între 3-5 ani pot participa la un atelier pregătit de British Council Romania la Calea Dorobanți nr.14 – Learning Time with Timmy

🧩 Institutul Liszt București (Str. Gina Patrichi, nr 8)

Vă așteaptă jocuri lingvistice și prezentări prietenoase ale limbii maghiare, un spectacol jucat în 6 limbi de către elevii liceului Aldo Moro și o incursiune în fascinanta cultură turcă alături de Yunus Emre Enstitüsü – Bucureşti

🧩Goethe-Institut București (Calea Dorobanți, nr. 32)

📗La un pahar de Limo veți avea ocazia să conversați în limba germană cu voluntarii originari din Germania, veți călători, alături de Institutul Cervantes 💃 prin locațiile patrimoniu în țările vorbitoare de limbă spaniolă cu “Patrimonios de la Humanidad en los países hispanohablantes”, și veți avea ocazia să aflați mai multe despre cultura cehă: vor fi cursuri demonstrative de limba cehă, dar și prezentări interactive despre cultura cehă, iar participanții vor avea ocazia să primească premii.