European Day of Languages 2023

Pe 23 septembrie, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine sărbătorim diversitatea lingvistică din Europa. Institutele Culturale din cadrul rețelei EUNIC și Reprezentanța Comisiei Europene invită adulții și copii la un program special dedicat acestei zile.

🟦Tematica evenimentelor de anul acesta este Egalitatea în Educație.

V-am pregătit o serie de workshop-uri atât la Goethe Institut, unde ne strângem mai multe centre culturale, cât și la institutele participante.

🟦Profesorii sunt invitați la Goethe Institut la ora 09:30 pentru a da start festivității. Am pregătit o discuție moderată, prin care vom analiza cum putem să sprijinim elevii cu nevoi speciale și dizabilități prin strategii inclusive și predare de înaltă calitate. După aceasta, vă invităm la o serie de workshopuri organizate de fiecare institut participant în parte! Veți putea participa la mai multe workshop-uri în același timp! 

Dragi profesori, vă rugăm să vă înscrieți la acest eveniment aici – https://bit.ly/47Sri2u

🟦Publicul este invitat să participe la evenimentele organizate cu această ocazie. Vă rugăm verificați locația pentru institutul la care doriți să participați.

Goethe Institut- Calea Dorobanți 32

British Council – Calea Dorobanți 14

Cervantes Institute – Blvd. Regina Elisabeta 38

Fundația Greacă – Blvd. Pache Protopopescu 1-3

Institutul Francez – Bulevardul Dacia 77

Institutul Italian – Aleea Alexandru 41

Institutul Cultural Român – Aleea Alexandru 38

Institutul Liszt – Strada Gina Patrichi 8

Institutul Turc Yunus Emre – Strada Vasile Lascăr 96

🟦Orele de participare pentru workshopuri sunt, la adresele de mai sus, după cum urmează: 

La Goethe Institut, toate centrele participante vor oferi workshop-uri în intervalele orare: 15 – 15:20, 15:30 – 15:50, 16:00 – 16:20, 16:30 – 16:50, 17:00 – 17:20 și 17:30 – 17:50. Puteți participa la toate workshopurile oferite în această perioadă.

🟦Institutele care oferă workshop-uri la adresele aferente vă așteaptă cu drag de la ora 15:00 pentru a vă oferi activități pe parcursul zilei.

Ziua Europeană a Limbilor a fost instituită de Consiliul Europei, la inițiativa UE, în anul 2001, marcată, anual, la 26 septembrie. Demersul sublinia importanța învățării limbilor străine, nu doar la școală, ci de-a lungul întregii vieți.